Search
Close this search box.

Õppereis Piimandusmuuseumi Kultuurisaadiku programmi raames

7. detsembril asus rühm SPKK22 “kokk” põnevale teekonnale Järvamaale. Seal, Imavere külas, asub Piimandusmuuseum.

 

Muuseum asub ajaloolises hoones, kus piimatootmine algas 115 aastat tagasi.

Meie giid Heidi Arula tegi grupile muuseumis huvitava ringkäigu. Saime palju teada piimatoodetest ja -roogadest, nende tekkeloost ja valmistamise iseärasustest Eestis.

Eriti põnevad olid  või, jäätise ja karaske valmistamise töötoad.

Siin tulid kasuks meie õpilaste kokandusoskused. Tudengid oma kätega valmistasid või spetsiaalses masinas, mis on üle 100 aastat vana. Ja kui maitsev ta on – värske, looduslik, omatehtud või!

Taigna karaska jaoks sõtkusid õpilased meie giidi Heidi juhendamisel. Õpilased valmistasid seda Eesti rahvuspirukat esimest korda ja nautisid selle maitsmist.

Kolmas töötuba oli pühendatud jäätise valmistamisele. Õpilased valmistasid mitu tüüpi jäätist – vanilli, šokolaadi, marja ja karamellijäätist. Kõigil oli huvi proovida ja valida, milline jäätis kõige maitsvam sai.

Degusteerimine toimus suure ühise laua taga, õpilased arutasid valmivate roogade eripärade ja kirjutasid retseptid üles.

Õppereis kujunes tulevastele kokkadele väga huvitavaks ja kasulikuks. Lisaks erialaste teadmiste omandamisele tutvusime rohkem eesti rahvusroogadega ja saime eesti keele praktikat.

Aitäh kõigile, kes nii toreda õppereisi korraldasid.

Tekst ja foto: Natalja Tarassova