21. märtsil käis kutseõpetaja Martin Otti koos kolmanda kursuse toitlustusteenindajatega baaritöö tundide raames õppekäigul Tartus. Külastati A Le Coq õllemuuseumit, tänavatoidurestorani Kolm Tilli ja uusimat kokteilibaari Blood Milk Water.
Õllemuuseumis võttis vastu meid giid, kes on ise selles majas töötanud juba üle 40 aasta ja rääkis põnevalt tehase ajaloost ja arengust läbi aegade. Ühtlasi saime osa virtuaaltuurist tehase tänasest tööst, näha teadaolevalt vanimat õllepudelit ja lõpuks ka ise degusteerida karastusjooki.
Edasi kulges meie päev Kolmes Tillis, kus meid võõrustas Martin Lees, kes tegi põgusa kokkuvõtte oma karjäärist ja tegemistest toitlustuses. Tutvusime peabaarmaniga, kellelt küsisime hetke kokteilitrendide ja tuleviku suundade kohta. Saime näha ettevõtte tööruume ja kuidas Tartu ühel edukamal toitlustusettevõttel läheb.
Mõnusal jalutuskäigul Aparaaditehasest vanalinna tutvustas õpetaja Martin oma kodulinna. Peagi olimegi jõudnud raekojaplatsile, kus asub kokteilibaar Blood Milk Water. Ettevõtte peabaarman Regeri Zoo rääkis meile oma põnevast teekonnast töömaailmas ja tutvustas ettevõtet lähemalt. Edasine jutuajamine kulges loomulikult rääkides kokteilidest ja selle põnevatest kaunistustest, mida uues kohas klientidele presenteeritakse.
Kokkuvõttes oli päev täidetud uute teadmiste ja põnevate kohtadega.
Fotod ja tekst: Martin Otti