Search
Close this search box.

Toitlustusteeninduse õpilased käisid kohvi kohta teadmisi ammutamas

29. jaanuaril 2024 osales toitlustusteeninduse rühm (JPTTE21) koos õpetaja Martin Ottiga Tallinnas Gemoss Eesti OÜ poolt korraldatud kohviteemalises meistriklassis. Meistriklassis osalemise saime lõimida inglise keele tunniga, kuna kogu koolitus toimus inglise keeles.


Meistriklassis jagas Andrito Coffee Roastery omanik Andris Petkēvičs oma väga laialdasi teadmisi kohviubade kasvatamisest, nende töötlemisest ja röstimisest ning väga heade kohvijookide valmistamise viisidest. Räägiti ka erineva päritoluga kohvide iseloomust. Meistriklassis õpiti aru saama, kuidas kohvioa teekonna iga etapp kasvatamisest tassi jõudmiseni kohvijoogi kvaliteeti mõjutab. Koolituse lõpus toimus degustatsioon.


Andris Petkēvičs, kes toob ise maailma kohvifarmidest kohviube Euroopasse ning on selles maailmas sügavalt sees, teab täpselt, kuidas väiksemadki detailid kohvi maitset ja aroomi mõjutavad. Andrito Coffee Roastery on peensusteni kursis, kus nende pakutavad kohvioad kasvanud on, kes nende kasvatamisega tegeleb ning kuidas neid töödeldud on. Kohvi tõeline iseloom avaneb alles seda röstides ning oma röstikoja avamiseni jõudis Andris alles pärast mitut aastat barista ning baristade koolitajana töötamist.


Teksti ja fotode autor: Martin Otti, teenindusosakonna kutseõpetaja