Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Keemia ja füüsika toiduvalmistamisel: õpetajad teevad katseid TLÜ Teadusköögis

5. aprillil võttis teeninduse osakonna õpetajaskond osa Tallinna Ülikooli Teadusköögi korraldatud koolitusest “Keemiliste ja füüsikaliste nähtuste ilmnemine toiduvalmistamisel”. Koolitus toimus eesmärgiga anda osalejatele ülevaade loodusteaduste seostest toiduvalmistamisprotsessidega, keskendudes keemiliste ja füüsikaliste nähtuste näidetele. Koolitust juhtisid Tiina Vänt ja Jaana Taar, kes jagasid osalejatega oma teadmisi ja kogemusi toiduvalmistamise protsesside kohta ning aitasid mõista loodusteaduste olulisust selles kontekstis. Loengu osa keskendus teoreetilisele taustale, pakkudes osalejatele ülevaadet keemilistest ja füüsikalistest nähtustest, mis mõjutavad toiduvalmistamist. Seejärel järgnes praktiline osa, kus õpetajad said teha erinevaid katseid ja töölehtede järgi valmistada toite ning jooke. Need tegevused võimaldasid neil otse kogeda ja mõista, kuidas erinevad loodusteaduste põhimõtted toiduvalmistamisel rakenduvad. Koolituse lõpetas toitude ja jookide degusteerimine, mis oli suurepärane võimalus maitsta valmistatud toite ja jooke, arutledes samal ajal nende keemiliste ja füüsikaliste omaduste üle. Teadusköögi koolitus oli õpetajatele igati hariv ja praktiline kogemus, mis rikastas nende teadmisi ja oskusi, aitas neil paremini mõista loodusteaduste seost toiduvalmistamisega ja andis uusi ideid, mida saab oma tundides kasutada. Tekst ja fotod: Anne Pardel