26. novembril toimus Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses Unilever Food Solutionsi (UFS) eestvedamisel praktiline õppepäev, mis oli suunatud tulevastele kokkadele. Fookuses olid professionaalse köögi tooted ja lahendused, mis toetavad tõhusat töökorraldust ning tagavad stabiilse kvaliteedi tänapäeva gastronoomias.
Õppepäeva juhendasid UFS-i esindajad Erge Kalbus ja Olari Protin, kes tutvustasid noortele kokkadele võimalusi, kuidas nutikad tooraine- ja valmistoodete lahendused aitavad hoida kokku tööaega, vähendada toidujäätmeid ning tagada ühtlase maitse- ja kvaliteeditaseme. Koolitus kombineeris teoreetilise poole praktiliste katsetustega, andes õppijatele võimaluse lahendusi oma kätega järele proovida.
Õppepäeval osalesid Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kokaõpilased grupist NPKK24, keda juhendas toitlustusjuht Urmas Murumäe. Tema sõnul on sellised kohtumised õppijatele igati vajalikud:
„Tööstuspartnerite kogemus aitab õppijatel mõista professionaalse köögi tegelikke vajadusi ning annab kindlustunde töömaailma sisenemisel.“
Unilever Food Solutions tänas õpilasi aktiivse osalemise eest ning rõhutas koostöö olulisust kutseharidusega. Ettevõtte sõnul on noorte kokkade toetamine ja kaasaegsete töövõtete tutvustamine üks võtmetegureid tulevase toidukultuuri kujundamisel.
Vaata pildigaleriid



