Narvas toimus töötuba „Tänapäevased Eesti maitsed“ peakokk Urmas Murumäega

20. novembril toimus Narvas meie õpperestoranis Manufaktuur Eesti maitsete töötuba, kus peakokk Urmas Murumäe tutvustas, kuidas muuta klassikalised Eesti road tänapäevasemaks, ning selgitas osalejatele erinevaid tehnikaid ja maitsetasakaalu põhimõtteid.

Õhtu pakkus praktilisi selgitusi, lihtsaid, kuid toimivaid võtteid ning ideid selle kohta, kuidas tuttavaid koostisosi muuta huvitavamaks ja kaasaegsemaks.

 

Töötoas valmistati toite samm-sammult.

Menüüs olid:

• Mündikama

• Kilu mustal rukkileival munakreemi ja marineeritud sibulaga

• Heeringas grillitud kartulil marineeritud peedi ja peedi-hapukoorevahuga

• Maki kruubi, suitsupeekoni, röstsibula ja metsaseentega

• Krõbe mulgipudru pallike praesibula- ja peekonitäidisega

Osalejad said ise maitsta, küsida ja näha kõrvalt, kuidas väikesed nüansid muudavad toidu veelgi maitsvamaks. Just selline kogemus annab julguse ka koduköögis rohkem katsetada.

 

Manufaktuuri hubane õhkkond ja hästi toimiv köök aitasid töötoal rahulikus rütmis kulgeda.

 

Aitäh kõigile, kes osalesid!

 

Eesti köök sai 20. novembril Narvas väga ilusa ja inspireeriva tõlgenduse.

 

Vaata pildigaleriid