Õppereis röstikotta: kuidas kohviubadest saab täiuslik tass kohvi

27. novembril osales NPKKE25 õppegrupp koos juhendaja Urmas Murumäega joogiõpetuse kursuse õppereisil OA Coffee Röstikotta. Õppereisi eesmärk oli täiendada tunnis õpitut, mõista paremini kohvi päritolu, töötlemist ja valmistamist ning kogeda kohvimaailma eripärasid otse röstikoja keskkonnas. Külastus aitas õpilastel täiendada erialast eesti keelt ning avas põneva sissevaate tänapäevasesse kohvikultuuri.

 

Röstikojas tutvustati õpilastele kogu teekonda kohviubade kasvatamisest kuni valmisjoogini. Räägiti eri kohvisortidest, ubade töötlemisviisidest ja sellest, kuidas röstimisprotsess mõjutab kohvi maitset, aroomi ja kvaliteeti.

 

Praktilises osas jälgisid õppijad kohvi röstimist kohapeal ning võrdlesid erinevaid röstimisastmeid, hinnates ubade värvi, lõhna ja tekstuuri. Õppereis kulmineerus degusteerimisega, kus õpiti eristama kohvi lõhna- ja maitsenüansse, happesust, täidlust ja järelmaitset.

 

Õppereis OA Coffee Röstikotta näitas õpilastele kohvimaailma päriselu: röstimismasinad töötasid, aroomid täitsid ruumi ning iga etapp oli käega katsutav. Röstikoja meistri selgitused ja praktilised näited aitasid noortel mõista, kuidas maitse tegelikult sünnib ja millist rolli mängib iga pisidetail.

See oli hea võimalus näha oma eriala “köögipoolt” kõige ehedamal kujul.