Meie lood

Eesti tippkokk andis meistriklassi meie õpilastele 07. november ivkhk_editor

IVKHK Sillamäe õppekoha koka eriala III kursus osaleb PRÕM projekti tegevuse 8.8 III vooru raames täiendavas erialase eesti keele õppes, mis hõlmab nii auditoorseid suhtlustunde kui ka meistriklasse ja töötubasid Eestis tuntud peakokkadelt ning õppekäike suurtesse restoranidesse.

Täiendava eesti keele õppe eesmärk on koka eriala õpilaste erialase eesti keele oskuse parandamine, spetsiifilise terminoloogia omandamine restoraniköögi valdkonnas ja võimalus aktiivselt osaleda restoraniköögi temaatilises töötoas.

30. oktoobril  osalesid meie õpilased restoraniroogade valmistamise meistriklassis ja töötubades, mille läbiviijaks oli Eestis tuntud kokk Vladimir Upeniek.

Vladimir on pärit Narvast. Õpinguid koka erialal alustas ta Sillamäe kutsekoolis, jätkas aga Tallinna Teeninduskoolis. Töötades Kõue mõisa restoranis pälvis Vladimir tiitli „Aasta kokk 2012“. Kõue mõisale eelnes palju edukat tööd ja osalemine restoranide avamisel Vihula mõisas ja Meresuu SPA-s. Peale mainekate Eesti restoranide on Vladimir lihvinud oma kulinaarseid oskusi Inglismaal ja Norras. Mitu aastat  juhtis Vladimir tuntud Pärnu restorani “Piparmünt” kööki. Nüüd ootavad Vladimiri uued väljakutsed ja selle aasta lõpus plaanib ta Pärnus avada uue restorani.

Meistriklassi viis Vladimir läbi eesti keeles, et õpilased saaksid kogeda situatsiooni, mis ootab neid ees läheneval ettevõttepraktikal –  enesekindel ja kvaliteetne töö eestikeelses meeskonnas eestikeelsel juhendamisel. Vladimiri sõnul on keeleoskus koka jaoks väga tähtis tulemusliku töö ja eesmärkide saavutamiseks, ilma selleta saab köögis kartulite koorimisega küll hakkama, kuid edasist karjääri teha ei ole võimalik.

Vladimiri juhendamisel õppisid meie tulevased kokad valmistama eestikeelsete retseptide järgi restoraniroogasid:

* Sinimerekarbid kooreses porru-küüslaugu kastmes

* Krõbedaks röstitud maisitibu sügisese kapsaga

* Rosmariini brulee kreem hapuka pohlamoosiga

Õpilastel oli ka võimalus enda valmistatud roogasid degusteerida, analüüsida ja arutada tööprotsessi üle ning esitada peakokale erinevaid küsimusi.

Täname peakokka ja soovime talle edu uue restorani avamisel! Ehk tuleme veel külla ja praktikale!

 

Fotogalerii:
Eesti tippkokk Vladimir Upeniek´i meistriklass IVKHK õpilastele