Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas tegutseb üks riiklik kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 3000 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades. Koolil on õpetamise õigus 23-es õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses on loodud kõik õppimisvõimalused erivajadustega inimestele.

Veel

Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia, 3 aastat

SUVINE VASTUVÕTT. Õpe algab 01.09.2022 

Täita 02.05. – 05.08.2022 avaldus e-keskkonnas www.sais.ee või tule 06.06. – 05.08.2022 tööpäevadel 9:00-15:00 vastuvõtukomisjoni.
Kuidas SAISis avadlust esitada? VIDEO LINK

Kõige magusam eriala! Õppeaja jooksul saab selgeks nii pagari- kui kondiitritehnoloogia. Õpitakse nii kujundust, voolimist kui ka tootmistöö korraldust. Viimasel kursusel on võimalik omandada ka teadmisi toiduvalmistamisest.

Peale lõpetamist on võimalik asuda tööle toiduainetööstuse ettevõtetes või väiksemates pagari-kondiitri töökodades.

Õppekeel: eesti keel 60% / vene keel 40%

Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane)

Õppekoht: Jõhvi

Õppeaeg: 3 aastat

Õppetase: 4. tase (kutsekeskharidusõppe esmaõpe)

Õppe alustamiseks tingimused: põhiharidus

Õppekava läbimisel sooritab õppija 4. taseme kutseeksameid (kutsestandard: Pagar, tase 4 ja Kondiiter, tase 4). Juhul, kui kutseeksami sooritamine ebaõnnestub, on õpilasel õigus sooritada õpingute lõpetamiseks erialane kooli lõpueksam.

Õpingute läbimisel õpilane:

Õppeaja jooksul saab selgeks nii pagari- kui kondiitritehnoloogia. Peale lõpetamist on võimalik asuda tööle toiduainetööstuse ettevõtetes või väiksemates pagari-kondiitri töökodades.

Valikõpingud: trühvlite ja kommide valmistamine, kondiitritoodete kujundusõpetus, väikeettevõtlus, fruktodisain, Eesti ja teiste rahvaste küpsetised.

Praktikavõimalused:

  • Esimene töökogemus saadakse koolis, pagari-ja kondiitriklassis.
  • Ettevõttepraktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

Võimalikud töökohad:

Toitlustusettevõtted üle Eesti.

Sisseastumisinfo:

  • Sillamäe: telefon +372 5628 1728
  • Jõhvi: telefon +372 5308 8342
  • Narva: telefon +372 5697 1102

Lisainfo: vastuvott@ivkhk.ee

Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)