Suvine vastuvõtt

Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas tegutseb üks riiklik kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 3000 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades. Koolil on õpetamise õigus 23-es õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses on loodud kõik õppimisvõimalused erivajadustega inimestele.

Veel

Köögiabiline, kutseõpe

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik2. taseme kutseõpeÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpeEeldus alustamisekshariduslike erivajadustega õpilased, haridusnõuded puuduvadÕppeaeg2 aastat

SUVINE VASTUVÕTT 2021/2022 (esita avaldus e-keskkonnas SAIS)

Köögiabiline abistab kokka toitude valmistamisel, käitleb toiduaineid, teeb puhastus- ja koristustöid ning järgib ettevõtte enesekontrolliplaani. Köögiabiline töötab meeskonnas juhendamisel.

Õppekeel: eesti keel/ vene keel

Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane)

Õppekoht: Sillamäe, Narva, Jõhvi

Õppeaeg: 2 aastat

Õppe alustamiseks tingimused: põhihariduse nõudeta

Õpingute alustajalt ei nõuta põhihariduse olemasolu.

Köögiabilise erialale on oodatud õppima hariduslike erivajadustega noored, kes on õppinud põhikoolis toimetuleku või lihtsustatud õppekava alusel.

Õpingute läbimisel õpilane:

  • hoiab elu- ja töökeskkonna puhtana nõutaval tasemel ja teeb juhendamisel erinevaid puhastustöid;
  • omandab teadmisi toiduohutusest ja toiduseadusest, teab hügieeninõudeid toitu käitlevas ettevõttes, oskab tagada juhendamisel toidu ohutust ja kvaliteeti;
  • omandab teadmisi erinevatest toiduainetest, nende eeltöötlemise ja külmtöötlemise tehnoloogiatest, töötab juhendamisel köögis;
  • järgib juhendamisel toiduhügieeni, töö- ja tuleohutuse reegleid;
  • töötab ohutult juhendamisel erinevate köögiseadmete ja –vahenditega;
  • järgib juhendamisel hoolduse ja puhastamise põhimõtteid ning puhastab juhendamisel köögiseadmeid ja –vahendeid;
  • mõistab toitlustusteeninduse ja klienditeeninduse põhimõtteid, kasutab lauakatmise põhitehnikaid, juhendamisel katab ja koristab lauad;
  • planeerib oma tööd toitlustusettevõttes, käitleb toidutooret, teeb juhendamisel meeskonna liikmena vajalikke köögiabilise töid;
  • osaleb juhendamisel oma tööalase karjääri kujundamisel tänapäevases keskkonnas, lähtudes elukestva õppe põhimõtetest;
  • järgib köögitöölise kutse-eetikat, tervisekäitumist, igapäevaelu- ja töökorraldust;
  • õpib ja töötab juhendamisel ning osaleb meeskonnatöös.

Õpingute läbimisel omandatavad kvalifikatsioonid: Köögiabiline, tase 2.

Praktikavõimalused: koolide ja lasteaedade köögid, suurköögid.

Edasiõppe võimalused: 3. taseme abikoka õppekaval.

Võimalikud töökohad:

Köögiabilised võivad töötada erinevates toitlustusettevõtetes: koolide ja lasteaedade köökides, suurköökides.

Viide videomaterjalile

Sisseastumisinfo:

  • Sillamäe: telefon +372 5628 1741
  • Jõhvi: telefon +372 5308 8342
  • Narva: telefon +372 5697 1102

Lisainfo: vastuvott@ivkhk.ee

Ene Valgemäe, erialade juht (toitlustus)