Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas töötab üks riigi kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 2500 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades.

Koolil on õpetamise õigus 23-s õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Õppimisvõimalused on erivajadustega inimestele.

Veel erialasid

Kondiiter, kutseõpe

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik4. taseme kutseõpeÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpe Eeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg1 aasta

Õppekeel: vene keel

Õppekohad: Jõhvi, Narva

Kondiiter töötab ettevõttes, kus valmistatakse pagari- ja/või kondiitritooteid. Kondiitri tööülesanded on toorainete vastuvõtmine, kontrollimine, ladustamine ja ettevalmistamine; retsepti järgi taigna valmistamine, küpsetamine, täidiste, katete ja kaunistuste valmistamine; toodete kokkupanemine, kaunistamine ja viimistlemine; valmistoodete pakendamine, ladustamine ja väljastamine. 

Kondiiter peab oskama kasutada tööks vajalikke seadmeid ja töövahendeid. Ta peab boskama iseseisvalt oma tööd organiseerida ning olema võimeline meeskonnatööks. Kondiiter töötab seistes või liikudes, mis nõuab head tervist ja füüsilist vastupidavust. Oma igapäevatöös puutub kondiiter kokku toorainetega, mis võivad ülitundlikel inimestel põhjustada allergiat. Töö eripära nõuab valmisolekut töötada ka öisel ajal, samuti nädalavahetustel ja riiklikel pühadel. Kondiitri töö on suures osas käsitöö, mis eeldab käte osavust, loovust ja ilumeelt. Vajalik on pidev erialane enesetäiendus.

  • Kondiiter valmistab hõrgutavaid torte, kooke jt kondiitritooteid.
  • Kondiitritöö on suuresti kunstilooming, sest tortide ja kookide kaunistamine eeldab loovust ning ilumeelt.·
  • Peale kondiitritoodete valmistamise sisaldab kondiitritöö tooraine vastuvõttu, ladustamist ja kvaliteedi hindamist.
  • Kondiitritöös on vaja ka kondiitritoodete trende tunda. Kondiiter peab oskama valmistada sünnipäeva- ja pulmatorte, mida inimesed erinevatel perioodidel soovivad.

Valikõpingud: trühvlite ja kommide valmistamine, kondiitritoodete kujundusõpetus, väikeettevõtlus, fruktodisain, Eesti ja teiste rahvaste küpsetised

Õppekava üldine väljund

Õppekava koos moodulite rakenduskavadega

 

Ene Valgemäe