Vastuvõtt

Erialad

Ida-Viru maakonnas töötab üks riigi kutseõppeasutus – Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus õppekohtadega Jõhvis, Sillamäel ja Narvas.


Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on 2500 õpilase, 2500 täiendusõppes osaleja ja 270 töötajaga Eesti suuruselt teine kutseõppeasutus.

Kool korraldab tasemeõpet teeninduse, tehnika, tootmise ja ehituse, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate, ärinduse, halduse ja õiguse ning humanitaaria ja kunstide õppevaldkondades.

Koolil on õpetamise õigus 23-s õppekavarühmas, kõikidel õppekavarühmadel on täisakrediteering.

Õpe toimub eesti ja vene keeles, haridusnõudeta, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Õppimisvõimalused on erivajadustega inimestele.

Veel erialasid

Kokk, kutsekeskharidusõpe

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Õppeliik4. taseme kutsekeskharidusõpeÕppevormstatsionaarne koolipõhine õpe Eeldus alustamisekspõhiharidusÕppeaeg3 aastat

Õppekeel: eesti keel, vene keel

Õppekohad: Sillamäe, Jõhvi, Narva

Koka eriala võib olla nii töö kui hobi. Nüüdisaegne toiduvalmistamine nõuab palju erinevaid teadmisi nii erinevate toitude kui ka köögitehnika vallas. Toidu valmistamine ja realiseerimine on teadmisi nõudev tegevus, seepärast peab kokal olema mitmekülgseid teadmisi majanduse ja tehnika valdkonnas. Kokaks õppides omandatakse erialaseid teadmisi ja oskusi ning kujundatakse vajalikke isikuomadusi. Õpingute käigus tutvutakse erinevate toiduainete ja nende töötlemisvõtetega, õpitakse roogade valmistamist ja köögitoimingute korraldamist. Tutvutakse kaasaegsete köögiseadmetega ja õpitakse neid kasutama. Õpitakse menüü koostamist, hinnakujundust ja tööseadusandlust, samuti suhtlemist. Esimene töökogemus saadakse kooli õppeköögis ja sööklas. Praktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

  • Õpingute käigus tutvutakse erinevate toiduainete ja nende töötlemisvõtetega, õpitakse roogade valmistamist ja köögitoimingute korraldamist.
  • Tutvutakse kaasaegsete köögiseadmetega ja õpitakse neid kasutama.
  • Õpitakse menüü koostamist, hinnakujundust ja tööseadusandlust ning suhtlemist.
  • Õppepraktika toimub  kooli õppeköökides, kohvikutes ja õpperestoranides.
  • Praktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

Valikõpingud: grillimine ja barbeque, pagari- ja kondiitritöö, catering, võõrkeeled, peoteenindus

Kooli lõpetades võib sooritada kutseeksami.

Arenguvõimalused: enesetäiendamine ja koolitused.

Õppekava üldine väljund

Õppekava koos moodulite rakenduskavadega

 

Ene Valgemäe