Õppekeel: eesti keel, vene keel

Õppekohad: Sillamäe, Jõhvi, Narva

Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel. Töö iseloom eeldab oskust enda tööd korraldada ning aega planeerida. Vajalik oskus töötada meeskonnas. Eriala õppimiseks vajalikud eeldused: käeline osavus, hea maitsemeel, kiire reaktsioon, oskus jaotada tähelepanu üheaegselt mitmele tööle, väga hea füüsiline ja vaimne vastupidavus, puhtusearmastus.

Praktiline väljaõpe toimub kooli õppeköögis j a suurköögis ning toitlustusettevõtetes. Õpingute lõpus on võimalik sooritada kutseeksam.

Abikokad töötavad erinevates majutus-toitlustusettevõtetes, haridusasutuste toitlustuses, personalitoitlustus ettevõtetes, restoranides, kohvikutes, bistroodes, koka juhendamisel.

Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel.

Õpitakse:

  • Toitlustamise aluseid
  • Teeninduse aluseid
  • Töösuhteid
  • Majanduse aluseid

Valikõpingud: Pagari- ja kondiitritooted, eritoitumine, rahvus- regionaalköögid

Arenguvõimalused: põhihariduse omandamine annab võimaluse jätkata õpinguid koka erialal.

Pööra tähelepanu! Õpilastel tuleb osta tööriided ja jalanõud ning muretseda tervisetõend (tulenevalt toiduseadusest).

Õppekava üldine väljund

Õppekava koos moodulite rakenduskavadega

 

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus
Kontaktid: 
Contact title: 
Ene Valgemäe
Phone number: 
+372 5855 3230
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
3. taseme kutseõpestatsionaarne koolipõhine õpe põhihariduse nõudeta1 aasta
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
4