Õppekeel: eesti keel, vene keel

Õppekohad: Sillamäe, Jõhvi, Narva

Koka eriala võib olla nii töö kui hobi. Nüüdisaegne toiduvalmistamine nõuab palju erinevaid teadmisi nii erinevate toitude kui ka köögitehnika vallas. Toidu valmistamine ja realiseerimine on teadmisi nõudev tegevus, seepärast peab kokal olema mitmekülgseid teadmisi majanduse ja tehnika valdkonnas. Kokaks õppides omandatakse erialaseid teadmisi ja oskusi ning kujundatakse vajalikke isikuomadusi. Õpingute käigus tutvutakse erinevate toiduainete ja nende töötlemisvõtetega, õpitakse roogade valmistamist ja köögitoimingute korraldamist. Tutvutakse kaasaegsete köögiseadmetega ja õpitakse neid kasutama. Õpitakse menüü koostamist, hinnakujundust ja tööseadusandlust, samuti suhtlemist. Esimene töökogemus saadakse kooli õppeköögis ja sööklas. Praktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

  • Õpingute käigus tutvutakse erinevate toiduainete ja nende töötlemisvõtetega, õpitakse roogade valmistamist ja köögitoimingute korraldamist.
  • Tutvutakse kaasaegsete köögiseadmetega ja õpitakse neid kasutama.
  • Õpitakse menüü koostamist, hinnakujundust ja tööseadusandlust ning suhtlemist.
  • Õppepraktika toimub  kooli õppeköökides, kohvikutes ja õpperestoranides.
  • Praktikal võib käia Eesti erinevates toitlustusettevõtetes.

Valikõpingud: grillimine ja barbeque, pagari- ja kondiitritöö, catering, võõrkeeled, peoteenindus

Kooli lõpetades võib sooritada kutseeksami.

Arenguvõimalused: enesetäiendamine ja koolitused.

Õppekava üldine väljund

Õppekava koos moodulite rakenduskavadega

 

Language
Estonian
Field: 
Toitlustus
Kontaktid: 
Contact title: 
Ene Valgemäe
Phone number: 
+372 5855 3230
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
4. taseme kutsekeskharidusõpestatsionaarne koolipõhine õpe põhiharidus3 aastat
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Saki järjekord: 
6